Lederplakaten i staten

Lederplakaten skal være en støtte til bruk og utvikling av ledelse i staten.

""
Lederplakaten i staten inneholder en rekke overordnede forventninger til god ledelse i staten.

Det er mye god ledelse og mange gode ledere i staten. Regjeringen har store forventninger til og vil vise tillit til lederne. Det er derfor viktig at ledere tar ansvar og utnytter sitt handlingsrom.

Forventninger til god ledelse

Lederplakaten skal være en støtte for ledere og brukes i arbeidet med å utvikle ledelse i staten. Plakaten formidler overordnede forventninger til ledere og viktige kjennetegn ved god ledelse.

Målgruppen for lederplakaten er alle ledere i staten.

Topplederne har ansvar for å forankre de overordnede forventningene til ledere og viktige kjennetegn ved god ledelse i virksomhetene. Den skal være utgangspunkt for oppfølgingen av ledere. Den skal også være utgangspunktet for arbeidet med å utforme ledelsesprinsipper i den enkelte virksomhet, tilpasset virksomhetens egenart og utfordringer.

I arbeidet med plakaten har ledere på ulike nivåer og eksperter på ledelse i akademia vært involvert. Lederplakaten utfyller Plattform for ledelse i staten, som nå er blitt noen år gammel (2008).

Sammen med lederplakaten er det utarbeidet et sett med lysark, som kan brukes i ledergrupper, for å diskutere og dokumentere virksomhetenes utfordringer med god ledelse og de ulike elementene i lederplakaten.

Hvordan kan du tilpasse lederplakaten til din virksomhet?
(Program for bedre styring og ledelse i staten 2014-2017).

 

Oppdatert: 17. januar 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.