Endringspodden - podkast om endringsledelse

Vi diskuterer endringsledelse på en uformell måte og tar opp ulike dilemma knyttet til tema. Formålet er å dele kunnskap, perspektiver og gi råd basert på både erfaringer og teori.

Podkastserien er laget i 2017 av fagmiljøet for ledelse i Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi).

Endringspodden #1: Hva er endringsledelse?

Den første podkasten består av to deler, endringspraten og endringsnemda. I endringspraten snakker vi om hva endringsledelse er. I endringsnemda diskuterer vi to konkrete case fra lytterne.

Endringspodden #2: Menneske, maskin og endring

Denne gangen handler endringspodden om mennesket og maskinen, og vi har med oss leder av digitaliseringsrådet, Svein Kristensen. Vi tar en prat og løser caser knyttet til endringsledelse og digitalisering.

Podkast #3: Hva må du kunne for å lykkes med endring?

Vi i endringspodden har spurt hva ulike ledere og prosjektledere mener. I denne podkasten tar vi en prat om det og løser utfordringer knyttet til kompetanse i endringsprosesser.

Endringspodden #4: Effektivisering gjennom felles innkjøp – betydningen av endringsledelse

Vi snakker om sammenhengen mellom effektivisering, felles statlige innkjøp og endringsledelse. Kjetil Østgård, leder for statens innkjøpssenter er med i praten når vi spør hvordan virksomheter bør endre seg for å hente ut potensiale i felles anskaffelser og hva Difi gjør for å legge til rette for det.

Endringspodden #5: Hvordan få omstilling til å skje?

Hva mener egentlig Difis direktør, Steffen Sutorius, må til for å få omstilling til å skje? Vi har invitert ham til endringspodden for å snakke om nettopp det. Det handler om brennende plattformer, tillit og kompetanse, men ikke minst verktøyene anskaffelser, digitalisering og ledelse.

Om endringspodden

Mona Stormo Andersen, Asbjørn Gjerde Lund, Valgjerd Bakka Skauge og Ingrid Mørk har laget Endringspodden. Mona jobber med styring og ledelse av anskaffelser, Asbjørn jobber med utrulling og innføring av IKT prosjekter, Ingrid med lederutvikling og tiltak for enkeltledere og ledergrupper og Valgjerd Bakka Skauge arbeider med rådgivning og informasjon knyttet til arbeidsgiverfunksjonen i staten.

 

Oppdatert: 17. januar 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.