87 prosjekter har søkt kompetansemidler

Fristen for å søke tariffavsatte kompetansemidler gikk ut mandag 15. mars. DFØ mottok 87 søknader. Søkerne vil få svar i juni.

87 søknader på til sammen kr Kr 46 913 042 kom inn til utlyste tariffavsatte kompetansemidler innenfor fristen 15. mars. Partene i staten har satt av 25 millioner til fordeling.

Dette skal kompetansemidlene bidra til

Kompetansemidlene skal være med å utvikle og effektivisere staten og fremme et godt samarbeid mellom ledelsen og medarbeiderne, og mellom partene i staten. Virksomheter kan søke innenfor flere kategorier, og i år har det kommet inn søknader i alle kategoriene.

Her kan du lese mer om retningslinjene

Søknader fordelt på utlyste kategorier:

8 søknader: Kompetanseutvikling som bidrar til lokale miljørettede tiltak som vil kunne øke bærekraft for statlige virksomheter.

13 søknader: Forsøk med alternative arbeidsformer.

10 søknader: Utvikle kompetanse for å håndtere digitalisering og hindre utstøting ved omstillingsprosesser.

1 søknad: Seniorprosjekter

4 søknader: Tiltak for flere lærlinger i staten.

26 søknader: Organisasjonsutvikling, omstilling og endring som bidrar til økt involvering av tillitsvalgte og medarbeidere.

12 søknader: Lederopplæring i partssamarbeid og medbestemmelse.

9 søknader: Andre kompetansetiltak som bidrar til å nå målsetningen med ordningen.

Virksomhetene får svar i juni

DFØ er sekretariatet for partene og har etablert en vurderingsgruppe med interne fagressurser. Forslag til innstilling sendes partene (YS stat, Unio, LO stat, Akademikerne og Kommunal- og moderniseringsdepartemenet) i mai 2021 og behandles i månedsskifte mai/juni.  

Virksomhetene vil få tilbakemelding i juni og utbetaling av midler skjer i august.

 

Publisert: 18. mars 2021

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.