Gi nye ledere i staten den beste starten 

I 2021 lanserer vi et helt nytt Ny som leder- program. Programmet skal gi nye ledere en inspirerende og nyttig innføring i ledelse, styring og arbeidsgiveransvaret i staten.

Det nye kompetanse- og lederutviklingstilbudet fra DFØ tar et helthetlig grep på leder-, styrings- og arbeidsgiverrollen. Tilbudet er unikt med et statlig perspektiv, og viktigst; programmet bygger på reelle erfaringer, ønsker og behov fra nye ledere. Ny som leder-programmet skal være en samlende og sentral del av kompetanseutviklingen til alle som er nye i lederrollen i staten.

Hvordan opplever nye ledere den første tiden?  

Her er noen beskrivende utsagn for hvordan ledere opplever den første tiden:

  • Jeg følte at jeg hoppet på en tredemølle i fart 
  • Selv om jeg kjente enheten fra tidligere, kom jeg opp i nye situasjoner og spørsmål som jeg aldri hadde vært borti tidligere 
  • Det var så utrolig mye å ta stilling til i starten, og for liten tid til å ta velfunderte beslutninger 
  • Det var ubehagelig å be folk om å jobbe for meg
  • Det ble forventet at jeg skulle kunne administrative systemer og rutiner fra start

Innsiktsarbeidet avslørte at det krever mye å skulle lede i en statlig kontekst. Ledere i staten må kjenne godt til regelverk, systemet for styring og samtidig kunne inspirere og drive medarbeidere fremover. 

Nye ledere ønsker å frigjøre tid slik at de får større mulighet til å vurdere hvordan de kan bruke sine ressurser bedre, hvordan de kan lede sin enhet i forhold til andre enheter og hvordan de kan tilpasse eget lederskap. 

Programmet skal gi trygghet, overblikk og utvikling av eget lederskap

Ny som leder-programmet skal bidra til at ferske ledere opplever økt trygghet og ikke minst at de lykkes i rollen sin. 

Det nye programmet vil gi et godt overblikk over konteksten som nye ledere i staten utøver ledelse i. Videre vil programmet gi innføring i prosesser innen styrings- og arbeidsgiverrollen, og sette det personlige lederskapet på agendaen. 

Programmet vil passe for ledere som er helt ferske, eller som har opp mot et par års erfaring som leder. Opplegget blir både fysisk og digitalt, med oppstart første halvår av 2021. Programmet har ingen deltakeravgift. 

Følg med på nyhetsbrev og Arbeidsgiverportalen utover høsten. Vi vil bruke kanalene til å publisere informasjon, program og påmelding etter hvert som det blir klart.  

Har du spørsmål, kan du kontakte Marianne Sørtømme eller Per-Christian Harr i DFØ.

Publisert: 14. september 2020 Oppdatert: 27. april 2021

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.