Personalmelding: Frist for lokale lønnsforhandlinger utsatt til 30. november

Kommunal- og distriktsdepartementet og hovedsammenslutningene er blitt enige om å utsette fristen for lokale forhandlinger til utgangen av 30. november. DFØ utsetter også oppdateringer i lønnssystemet til lønnskunder.

Hovedtariffavtalene i staten gjeldende fra 1. mai 2022 innebærer vesentlige endringer av lønnssystemet i staten, og det tar tid for virksomhetene å fremskaffe informasjonen som er nødvendig for å sikre at den enkelte medarbeider blir avlønnet på korrekt avtale med riktig lønn.

For å minimere risikoen for feilutbetalinger, ble Kommunal- og distriktsdepartementet og hovedsammenslutningene i møte 26. august 2022 enige om å utsette fristen for lokale forhandlinger til utgangen av 30. november 2022. Lokale forhandlinger skal etter I hovedtariffavtalene punkt 2.5.1 normalt være sluttført innen 31. oktober 2022.

Les mer i personalmeldingen i Statens personalhåndbok:

DFØ utsetter oppdateringer i lønnssystemet

For å minimere risikoen for feilutbetalinger har DFØ i samråd med Kommunal- og distriktsdepartementet besluttet å utsette oppdateringen av hovedlønnstabellen for LO/YS og endringer fra lønnsramme til stige i SAP til etter hovedlønn i september for sine lønnskunder. Det innebærer at også endringene om å rapportere lønn som kronebeløp til SPK, og ikke lenger som lønnstrinn, utsettes for lønnskundene av DFØ.

Les mer om hva som blir gjort i kundenotat fra DFØ:

Publisert: 29. august 2022 Oppdatert: 15. november 2022

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.