Dette er på HR-agendaen nå

Kompetansearbeid for framtiden, driftsnært partssamarbeid, kultur og rekrutteringsutfordringer. Dette er temaer statlige HR-ledere er opptatt av nå i høst.

I september var vi i Arbeidsgiverportalen på Statens arbeidsgiverkonferanse som ble arrangert av Kommunal- og distriktsdepartementet (KDD). Der spurte vi flere av dere som er ledere i HR om hvilke temaer som er mest aktuelle nå i deres virksomhet.  

Illustrasjon av idemyldring
Foto: DFØ
Det rører seg mye i statlig og strategisk HR høsten 2022. Bildet er fra Statens arbeidsgiverkonferanse 2022, der Arbeidsgiverportalen hadde egen stand.

Rekruttere riktig kompetanse, kultur og partssamarbeid

Nesten alle HR-ledere vi snakket med trakk frem at det er krevende å rekruttere riktig kompetanse på en del fagområder, en utfordring staten deler med resten av arbeidslivet. Mange nevnte også at de hadde prosjekter knyttet til kompetanseheving på agendaen for å sikre utvikling av ønsket fremtidig kompetanse hos ansatte. Andre igjen var opptatt av partssamarbeid, men da «driftsnært» partssamarbeid, altså hvordan praktisk skape godt partssamarbeid i egen virksomhet.

En rekke av disse temaene omtaler vi på Arbeidsgiverportalen. Nedenfor har vi samlet sammen fagstoff og erfaringsdelinger fra virksomheter som kan være til inspirasjon og nytte for deg i ditt arbeid i egen virksomhet.

Partssamarbeid

Vi har flere sider om hvordan skape et godt partssamarbeid i virksomheten med råd til hvordan gjøre dette i praksis, enten du er virksomhetsleder, leder med personalansvar eller jobber i HR. Sjekk ut sidene våre med tips og verktøy som du kan bruke i partssamarbeidet.

Vi har også utviklet et e-læringskurs for ledere om arbeidsgiverrollen i omstillingsprosesser som du kan lese mer om under:

Kompetanseutvikling

Hvordan sikre morgendagens kompetanse og jobbe strategisk med kompetansestyring, finner du i prosess for kompetansestyring. Bli også oppdatert med et kort og praktisk e-kurs om hvordan du sikrer kompetanseutvikling og kompetansedreining hos dine medarbeidere.

Du kan i tillegg la deg inspirere av andre statlige virksomheters arbeid med kompetanseutvikling.

Under kan du lese hvordan andre statlige virksomheter jobber med kompetansearbeid.

DFØ har laget Kompetansekatalogen, en oversikt over kompetansetiltak utviklet av statlige virksomheter. Sjekk ut om det er kompetansetiltak som du kan ta i bruk i din virksomhet:

Rekruttering

På våre rekrutteringssider finner du en prosess som viser vei til hvordan rekruttere kompetansen du ønsker, som er inkluderende og som oppfyller statens lov og regelverk. Du finner flere maler og verktøy og du kan lese ofte stilte spørsmål om utlysningsplikten.

I tillegg kan lese hvordan andre statlige virksomheter jobber med arbeidsgiverprofilering og jobber kreativt med å tiltrekke kritisk kompetanse.

Mange har spørsmål om utlysningsplikten når de skal lyse ut ulike stillinger. Under kan du se hva andre statlige virksomheter spør Statens arbeidsgiverstøtte om:

Kultur og nye arbeidsformer

En rekke statlige virksomheter jobber godt med kulturarbeid. Under kan du lese om hvordan noen statlige virksomheter jobber med dette, og hvordan de tar i bruk nye arbeidsformer:

Publisert: 27. oktober 2022 Oppdatert: 31. oktober 2022

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.